Η Milkplan εντυπωσίασε και πάλι στη Ζωοτεχνία

Η MILKPLAN, η μεγαλύτερη εταιρία κτηνοτροφικού εξοπλισμού στην Ελλάδα, τράβηξε για μια ακόμα φορά τα βλέμματα στη 10η διοργάνωση της Ζωοτεχνίας, που πραγματοποιήθηκε στις 2-5 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην έκθεση, που σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας με 58.743 επισκέπτες, η MILKPLAN πρόβαλε τα προϊόντα και τις καινοτομίες που την ανέδειξαν στην παγκόσμια αγορά σε χώρο 4 μεγάλων και ιδιαίτερα εντυπωσιακών περιπτέρων που κατακλύστηκαν από κόσμο.

Ενδεικτικά, η MILKPLAN παρουσίασε τα διεθνούς φήμης προϊόντα της; τις σειρές δεξαμενών ψύξης γάλακτος MP Vertitank & MP Powertank, τα αρμεκτικά συστήματα της σειράς MP Armektron για αιγοπρόβατα και αγελάδες, προϊόντα εξοπλισμού στάβλου για αγελάδες και αιγοπρόβατα, ηλεκτρονικά προγράμματα διαχείρισης κοπαδιού, τρία νέα μοντέλα παστεριωτή για παρασκευή φέτας, γιαουρτιού, σκληρού τυριού και παγωτού καθώς και το οικογενειακό τυροκομείο MP Home Cheese Pro, το καινοτόμο σύστημα τυροκόμησης - μια μικρογραφία πρότυπης τυροκομικής βιομηχανίας για μικρές ή οικογενειακές μονάδες.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το σύστημα εικονικής πραγματικότητας που είχε στηθεί στο περίπτερο της Milkplan αφού φορώντας μια GEAR VR μάσκα ο επισκέπτης μπορούσε να μεταφερθεί σε 3D αρμεκτήρια αγελάδων & αιγοπροβάτων. Εκτός των άλλων, οι επισκέπτες της Milkplan είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε κλήρωση για να κερδίσουν το πλήρες σύστημα ηλεκτρονικής ανίχνευσης οίστρου αγελάδων Silent Herdsman της Afimilk ή μια πλήρη μελέτη ελέγχου και πρόταση αναβάθμισης για αρμεκτικά συστήματα αιγοπροβάτων.

Προϊόντα της MILKPLAN σε λειτουργία είδαμε επίσης στην πρότυπη αιγοτροφική μονάδα στον τομέα καινοτομίας Α8 όπου η εταιρία σε συνεργασία με την κτηνιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου έτρεξαν εξειδικευμένες δράσεις που αφορούσαν στο μηχανικό άρμεγμα; στην επίδειξη λειτουργίας ελέγχου, συντήρησης και καθαριότητας του αρμεκτηρίου, στη σωστή διαδικασία αρμέγματος καθώς και στις διαχειριστικές πρακτικές για την προληπτική υγιεινή των ζώων. Τη σίτιση και το άρμεγμα 12 γιδιών με τον εξοπλισμό της MILKPLAN είδαν από κοντά μικροί και μεγάλοι οι οποίοι εκτός των άλλων είχαν τη δυνατότητα να πάρουν και ένα εγχειρίδιο καλών πρακτικών αρμέγματος και λειτουργίας αρμεκτηρίων, ευγενική χορηγία της MILKPLAN.

Για τον κτηνοτροφικό εξοπλισμό που παρουσιάστηκε στη φάρμα, ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας κ. Βάρκας δήλωσε: «Δίνουμε έμφαση στον εργονομικό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα, θέλουμε άνεση για το ζώο για την επίτευξη υψηλής γαλακτοπαραγωγής, παράλληλα όμως δίνουμε βαρύτητα στη διευκόλυνση της εργασίας και στην εξοικονόμηση χρόνου για τον κτηνοτρόφο». Την παραπάνω δήλωση συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Ημερίδης ο οποίος τόνισε πως «Κύριος σκοπός μας είναι να προσφέρουμε αυτό που έχει ανάγκη ο κτηνοτρόφος. Γνωρίζοντας την υπάρχουσα κατάσταση του κλάδου στη χώρα και συμμεριζόμενοι την προσπάθεια και τον καθημερινό αγώνα του Έλληνα κτηνοτρόφου για αύξηση γαλακτοπαραγωγής και βελτιστοποίηση της ποιότητας του γάλακτος, θεωρούμε υποχρέωσή μας να τον ενημερώσουμε σχετικά με τις δυνατότητες της σύγχρονης διαχείρισης κτηνοτροφικών μονάδων για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της εκτροφής και κατ' επέκταση την ανάπτυξή της».

Με moto «Αγκαλιάζουμε το όραμά σου», η MILKPLAN επικοινώνησε ευρέως την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση της εταιρίας να παρέχει ευέλικτες λύσεις για κάθε ανάγκη. Το tour προβολής της εταιρίας θα συνεχιστεί με επόμενους σταθμούς τις διεθνείς εκθέσεις Agrofarm στη Μόσχα (7-9 Φεβρουαρίου) και Tulare στην Καλιφόρνια (14-16 Φεβρουαρίου).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ